"Det är något visst med företag som börjar i mindre skala och växer av egen kraft"

Om oss

Tänk om det var möjligt att skapa prisvärda telefonabonnemang och samtidigt göra något gott. Ur denna tanke växte visionen om en grön telekomoperatör fram.

Grön Telekom är en fristående teleoperatör som opererar i TDCs fasta telefoninät och Tele2s mobila nät. Idag erbjuder Grön Telekom fast telefoni, mobil telefoni, hemtelefoni via mobilnätet och mobila bredband.

Idag förväntar vi oss att telefonen ska fungera dag som natt oavsett vart i landet du befinner dig. Därför jobbar vi enbart med erkänt bra partners, Tele2 som har Sveriges absolut bästa 4G-nät och en GSM-täckning som når 99 % av Sveriges befolkning. Vår fasttelefonipartner TDC garanterar bästa möjliga räckvidd när det kommer till den fasta telefonen.

Gigantiska koncerner i all ära, men det är något visst med företag som börjar i mindre skala och växer av egen kraft. Grön Telekom kombinerar storföretagets muskler med det mindre företagets smidighet. Rent konkret betyder det att vi erbjuder överlägsen täckning och adderar en uppmärksam kundtjänst tillsammans med tjänster som passar din storlek.

Vi vill alltid hålla jämna steg med våra kunder. Hålla det enkelt och personligt men framför allt att lyssna helhjärtat på vad du säger. Då blir det betydligt lättare att satsa på lösningar som är rätt för just dig. Och vi är övertygade om att samarbetet blir trevligare.

Som mindre operatör brinner vi även för att erbjuda en varm och personlig kundservice. Vår målsättning är att våra kunder aldrig ska behöva sitta i långa köer för att komma fram till vår kundtjänst. Det är viktigt för oss att kunderna alltid får prata med rätt person direkt istället för att bli kopplad runt till olika avdelningar. Därför kan alla i vår kundtjänst svara på alla frågor oavsett om det gäller en nybeställning eller en fråga om den senaste fakturan. Ett tillägg till det är att vi i genomsnitt har 37 sekunders väntetid i vår kundtjänst.

Vi hälsar dig som kund varmt välkommen att ta del av vår gröna telefoni och vara med och rädda vår planet!

Trees for the future

Grön Telekom grundades 2010 och har sedan starten arbetat aktivt med välgörenhet, speciellt genom trädplantering. 2013 ändrade vi vår befintliga samarbetspartner, Viskogen, till Trees for the Future, som är ledande i världen inom filantropisk trädplantering. De har en tydlig plan för sitt arbete, vi bedömer att deras tillvägagångssätt är gynnsamt för de individer som direkt berörs av trädplanteringen.

Ett träd per kund och år, eller hur var det nu?

Varje år planterar vi minst ett träd för varje kund. Detta ska dock inte förväxlas med ett planterat barrträd i Norrland. Träden planteras runt Victoriasjön i Afrika tillsammans med Trees for the Future. Vi har valt att samarbeta med dem eftersom de fokuserar på mycket mer än enbart att plantera träd. För varje träd vi köper av Trees for the Future så bidrar vi också med pengar för ett välgörenhetsarbete med fokus på självförsörjning av världens mest fattiga områden och utbildning av världens mest utsatta.

Att träden sedan binder koldioxid och därigenom även har en positiv i effekt på hela världens miljösituation ser vi som ett starkt plus! Det var trots allt den tanken som vårt intresse för träd uppkom i början av 2000-talet.¨

Bilagor
https://trees.org/why-trees
https://trees.org/sponsor/gron-telekom/

trees for future logo

Grön Telekom planterar tusentals träd varje år.

Jordens resurser är begränsade och för oss är det naturligt att ta ett stort ansvar. Alla kunder hos Grön Telekom är med och bidrar till vår ambitiösa trädplantering, vi planterar alltid minst ett träd per kund och år. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt arbete framöver och hoppas att fler vill vara med.