SD-WAN för att koppla samma verksamhetsställen

Hem / SD-WAN

SD-WAN, eller Software Defined Wide Area Network, är ett nytt och innovativt sätt att koppla samman verksamhetsställen och skapa en universell och säker nätverksanslutning. Det hjälper företag att förbättra sin nätverksprestanda, öka produktiviteten och minska nätverkskostnaderna. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på SD-WAN och dess fördelar.

SD-WAN – vad är det?

SD-WAN är en förkortning för "Software Defined Wide Area Network", och är en ny teknik som har utvecklats för att förbättra och förenkla användningen av bredbandsanslutningar över stora avstånd. Den använder sig av maskininlärning och intelligent trafikhantering för att säkerställa att företagsanslutningar är så säkra, effektiva och högpresterande som möjligt. SD-WAN-anslutningar har visat sig minska driftskostnaderna för företag samtidigt som de tillhandahåller en högre prestanda jämfört med traditionella bredbandsmetoder.

Hur fungerar SD-WAN?

SD-WAN är ett system som används för att skapa ett förbättrat datanätverk. Det gör det genom att använda flera olika bredbandsanslutningar för att optimera trafik och uppfylla nätverkskrav. Det hjälper till att öka anslutningens prestanda och tillförlitlighet samtidigt som det är kostnadseffektivt. Systemet gör det möjligt för användare att skapa virtuella privata nätverk som kan ansluta till fjärrnätverk över bredbandsanslutningar. Detta ger användarna snabbare anslutningar, bättre prestanda och lägre latens. SD-WAN möjliggör även för användare att skräddarsy sina nätverk och tillämpa trafikprioriteringar för att optimera prestanda och säkerhet.

Skaffa SD-WAN

Global Connect är en svensk telekomoperatör som erbjuder en rad olika nätverkstjänster, inklusive SD-WAN. Genom att skaffa SD-WAN från Global Connect kan företag få tillgång till en högkvalitativ nätverkstjänst som är både pålitlig och säker.

En av fördelarna med att välja Global Connect för SD-WAN är deras omfattande nätverksinfrastruktur. Företaget har en omfattande och väl utbyggd infrastruktur som täcker många delar av världen, vilket gör det möjligt för företag att ansluta sina geografiskt spridda platser på ett effektivt sätt.

Utöver detta erbjuder Global Connect även en rad andra tjänster som kan komplettera SD-WAN, inklusive molntjänster, cybersäkerhet och SIP-tjänster. Detta gör det möjligt för företag att få en helhetslösning för sin nätverksinfrastruktur som passar deras specifika behov.

Använd SD-WAN för att koppla samman verksamhetsställen

SD-WAN är ett utmärkt verktyg för att koppla ihop olika affärsplatser. Det ger ett anpassat och flexibelt nätverk som gör det möjligt för användare att få tillgång till affärskritiska program, applikationer och data från olika ställen. SD-WAN-tekniken har gjort det möjligt för organisationer att skapa ett säkert, kostnadseffektivt och flexibelt nätverk som låter dem ansluta alla verksamhetsställen med minimal komplikation. SD-WAN-tekniken låter användarna lättare skala upp sina nätverk för att hantera den ökande trafiken och öka prestandan. Det är ett idealiskt alternativ för att koppla samman verksamhetsställen.

Detta krävs

För att konfigurera SD-WAN för att koppla samman verksamhetsställen behöver du en router för varje ställe som ska anslutas. Du måste också ansluta routern till en switch och ställa in rätt inställningar för att upprätthålla en konstant anslutning. För att slutföra SD-WAN-konfigurationen måste du också konfigurera en bredbandsinkoppling, ställa in säkerhetsparametrar och optimera applikationer.

Hur skiljer sig SD-WAN från vanliga bredbandslösningar?

Den absolut största skillnaden mellan SD-WAN och vanliga bredbandslösningar är prestanda. Genom att använda SD-WAN kan användare dra nytta av bättre uppkoppling, större bandbredd, lägre latens och förbättrad prestanda jämfört med vanliga bredbandslösningar. Dessutom har SD-WAN en mer flexibel arkitektur som gör det möjligt att anpassa prestanda och bättre hantera applikationsprioritering. SD-WAN är också kostnadseffektivt eftersom det inte krävs några specifika hårdvaru- och programvarukomponenter och du kan använda en kombination av bredbandslösningar (som exempelvis trådbunden och trådlös uppkoppling). Mer information om SD-WAN finns här.

Fördelar med SD-WAN

SD-WAN erbjuder flera fördelar för företag som har ett omfattande nätverksbehov. Fördelarna inkluderar:

  • Förbättrad effektivitet, eftersom användare kan få åtkomst till nätverket från flera olika platser.
  • Lägre kostnader, eftersom man kan använda mindre bandbredd för att nå samma nätverksprestanda.
  • Ökad säkerhet, eftersom det ger möjlighet att kontrollera in- och utgående data.
  • Flexibilitet, eftersom man kan lägga till funktioner eller ändra storlek på nätverket utan att göra stora ändringar.

SD-WAN har därför blivit ett attraktivt alternativ för företag som behöver ett robust och säkert nätverk.